Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread: Forum Software Upgraded

  1. #1
    Technical Administrator woodscooter's Avatar
    Location
    London UK
    Posts
    1,752
    We have done an upgrade of the forum software to the latest version. You will not notice very much difference, but under the surface things will be running more smoothly.

    One thing that will be quite obvious is that the posting boxes have changed a little in presentation. There's still a "Quick Reply" box at the bottom of each thread, with the button to "Go Advanced", much as before.

    There are now three versions of the Quick Reply and the Advanced boxes. You can select the one you want in your Profile, under General Settings, near the bottom of the long list of General Settings.

    You may select from Basic Editor (no frills), Standard Editor (good for everyone) and "Enhanced Interface" (the top of the range version).

    Let me apologise to you if you were using the forum when the upgrade process began, as we were not able to give advance warning of the upgrade. Next time, we will provide an announcement on the previous day, and will aim to create minimum inconvenience.

    Woodscooter
    Technical Administrator.

  2. #2
    Forums Member Esho's Avatar
    Location
    Under the Bodhi Tree
    Posts
    4,870
    As always thanks Woodscooter for this improvements!


  3. #3
    Forums Member srivijaya's Avatar
    Location
    breathing in... breathing out...
    Posts
    1,106
    Nice one.

  4. #4
    Technical Administrator woodscooter's Avatar
    Location
    London UK
    Posts
    1,752
    Thank you both.

    If anyone is finding it complicated, please say so in this thread. The procedure for adding smilies and images to posts has changed and it may take a few tries to get used to it.

  5. #5
    Forums Member stuka's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    "Oh, Gawd, uh 'nuther Sutta Thumper..."
    Posts
    1,717
    Thanks for all the good work, WS, we all appreciate your efforts, though it often goes unsaid.

    I am not seeing any of the buttons (img, links, etc), and haven't ever seen anything for smilies..Also, I have lost the ability to expand the posting box.

  6. #6
    Hi Stuka - you should have a quick reply box with a strip at the top for font, a small selection of smilies, url link, e-mail, images, video, quote facility, and spell-check.

    At the bottom right of the quick reply box should be a 'go advanced' button which gives you a bigger box with 3 rows of stuff at the top and 15 smilies to the right of the box with [more] to click on underneath them to see extra smilies.

    Im really sorry you're having problems and I've absolutely no idea why you're not getting that format. Hopefully WS will see your post soon and be able to help in some way. I wonder if its happening to anyone else too ?

    PS

    Just a reminder to everyone if you haven't noticed it - we've got a "New Posts" feature near the top of the main forums page and the same feature as ''Recent Posts'' at the bottom of the same page just above 'Currently active users'.

    .

  7. #7
    Technical Administrator woodscooter's Avatar
    Location
    London UK
    Posts
    1,752
    Quote Originally Posted by stuka View Post
    I am not seeing any of the buttons (img, links, etc), and haven't ever seen anything for smilies..Also, I have lost the ability to expand the posting box.
    This seems to have happened to some members overnight, with no clear cause. Fortunately, there is a simple solution.

    Go to Edit Profile, then to General Settings, and look down the sections until you reach Miscellaneous Options.

    The first of these is Message Editor Interface, with three options.

    To get things back to the way they used to be, select the Standard Editor.
    If you live life in the fast lane, try Enhanced Interface
    Never select the Basic Editor, it's just not good enough.

    I know of no way to switch everybody on to the Standard Editor. If I could, I would. So it's up to you to make the necessary changes if the system has put you on the wrong one.


    Please please tell me if the system changes your settings unasked, as I would need to follow this up.

    WS

  8. #8
    Forums Member stuka's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    "Oh, Gawd, uh 'nuther Sutta Thumper..."
    Posts
    1,717
    Looks like I've got it now, thanks. Dunno where they were hiding...I see now that instead of those funky arrows to expand the window, there is a handle on the bottom right corner -- which I think will be better anyway.

    ...now if I could only convince Steve Jobs to put a forward-delete key and/or arrow keys on the dang iPox....

  9. #9
    Technical Administrator woodscooter's Avatar
    Location
    London UK
    Posts
    1,752
    I'm glad to hear it's all right now.

    We can put in smileys and formatting from the quick-reply screen.

    And if you navigate away from the page with a part-written post in the Quick Reply box, you can restore your potential masterpiece by clicking on a button that says "Restore Auto-Saved Content". The button only appears when it's needed.

    WS

  10. #10
    Forums Member srivijaya's Avatar
    Location
    breathing in... breathing out...
    Posts
    1,106
    Cheers Woodie. The only odd thing I've noticed is that in the reply boxes (both Quick & Advanced) I get u
    nusual word-breaks when I get to the edge of the text box. Some words split in the middle, or even the firs
    t or last letter, making it look odd. When I preview or post it, it's fine. It kind of looks like how I've 'force-r
    eturned' it in this post to demonstrate.

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Los Angeles Mexico City London Colombo Kuala Lumpur Sydney
Tue, 6:16 PM Tue, 8:16 PM Wed, 2:16 AM Wed, 6:46 AM Wed, 9:16 AM Wed, 11:16 AM